Arrangementer 2017

Søndag den 8. oktober 2017 kl. 13.00- ca. 16.45
Stenhuse på Sydfyn. Udflugt til Østrupgård og Horne Præstegård
Folkeviserne fortæller om ædle riddere og smukke jomfruer, der stolt færdes omkring deres stenstuer eller stenhuse. Kun få af de middelalderlige stenhuse er bevaret, men på Sydfyn ligger hele to, der begge normalt er lukkede for offentligheden, men som vi har fået lov til at besøge.
Vi mødes på Østrupgård, hvis ejer, Mikael Grønlykke, fortæller om stedet og viser rundt suppleret af cand.mag. Rasmus Agertoft. Efter kaffe og flødeboller fra Summerbird, som Mikael Grønlykke også ejer, kører vi videre i egen bil til Horne Præstegård, hvor sognepræst Jesper Svärd fremviser stedets middelalderlige stenhus, der i dag fungerer som udhus.
MØDESTED: Østrupgård, Østrup 38, Faaborg
PRIS: 120 kroner
TILMELDING: Kun for medlemmer. Bindende tilmelding med navn og medlemsnummer til Pia Sigmund på piasigmund@mail.dk senest den 25. september 2017. Begrænset deltagerantal.
Foto: Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Lørdag den 4. november 2017 kl. 14.00-ca. 16.30
Lancering af Fynske Årbøger 2017

Et af årets højdepunkter i Historisk Samfund for Fyn er lanceringen af den nye udgave af Fynske Årbøger med spændende artikler om Fyns historie, i år med temaet »Mad og drikke«. Det fynske folketingsmedlem, tidligere fødevareminister Dan Jørgensen, der er blandt bidragyderne, causerer over emnerne fynsk mad og fynske livretter, og bogens artikler og forfattere præsenteres. Traditionen tro vil der også være levende musik på historiske instrumenter og lidt at drikke.
STED: Ansgargården, Ansgars Kirke, Odense
PRIS: Gratis for medlemmer, ikke-medlemmer 50 kroner
TILMELDING: Ingen
Foto: Rasmus Agertoft
Her kan du se en liste over tidligere arrangementer
fra 2005 til 2016
Opdateret d. 19.3.2017